Έρευνα του Παν. Αθηνών για τους δημοσιογράφους

Πανεπιστήμιο Αθηνών | Έρευνα για τη Θυματοποίηση των Δημοσιογράφων Αγαπητοί δημοσιογράφοι, Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τις Ενώσεις Συντακτών, διεξάγει έρευνα προκειμένου να προσδιοριστούν τα είδη, η συχνότητα εμφάνισης, τα αίτια και οι συνέπειες της θυματοποίησης των Ελλήνων δημοσιογράφων στους χώρους εργασίας. Βασικός στόχος της έρευνας είναι να […]

Πανεπιστήμιο Αθηνών | Έρευνα για τη Θυματοποίηση των Δημοσιογράφων

Αγαπητοί δημοσιογράφοι,

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τις Ενώσεις Συντακτών, διεξάγει έρευνα προκειμένου να προσδιοριστούν τα είδη, η συχνότητα εμφάνισης, τα αίτια και οι συνέπειες της θυματοποίησης των Ελλήνων δημοσιογράφων στους χώρους εργασίας.

Βασικός στόχος της έρευνας είναι να αναδείξει στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ερμηνεία των σχετικών φαινομένων και θα δώσουν την ευκαιρία στις Ενώσεις να επιχειρήσουν τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη προγραμμάτων και πολιτικών αντιμετώπισης της θυματοποίησης των Ελλήνων δημοσιογράφων.

Η συμπλήρωση, εκ μέρους σας, ενός σύντομου ερωτηματολογίου κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να μπορέσουμε να εξάγουμε όσο το δυνατόν πιο έγκυρα συμπεράσματα. Η συμπλήρωση γίνεται ανώνυμα μέσω ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου στη διεύθυνση:

http://www.media.uoa.gr/institute/journalism/survey/index.php?sid=75859

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και την πολύτιμη συμβολή σας στην έρευνα.

Οι επιστημονικά υπεύθυνοι της έρευνας,

Γιάννης Πανούσης,
Καθηγητής Εγκληματολογίας,
Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε.,
Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μιχάλης Μεϊμάρης,
Καθηγητής Νέων Τεχνολογιών,
Διευθυντής Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας,
Πανεπιστήμιο Αθηνών