Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά των τακτικών Κούγια

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επέκρινε ουσιαστικά την τακτική του Αλέξη Κούγια στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, σε ανακοίνωση στην οποία «φωτογραφίζει» αλλά δεν κατονομάζει τον δικηγόρο.

 

Στην ανακοίνωση η Ένωση κάνει λόγο για «αβάσιμους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς» σε βάρος των εισαγγελέων, της ανακρίτριας και του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, οι οποίες «εκφεύγουν κατά πολύ των ορίων του υπερασπιστικού του δικαιώματος και των ακραίων ορίων της κριτικής».

 

Ο Αλέξης Κούγιας προανήγγειλε ότι αύριο, Τετάρτη, θα καταθέσει αναφορές στον Άρειο Πάγο κατά των δύο εισαγγελέων, της ανακρίτριας και των τριών μελών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, οι οποίοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

 

«Πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι», επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ συμπληρώνει: «Ενέργειες σαν κι’ αυτές διαταράσσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού των λειτουργών της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να απομονώνονται πρωτίστως από τους ίδιους του Δικηγορικούς Συλλόγους».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

 

Οι χθεσινές δηλώσεις συνηγόρου υπεράσπισης σε υπόθεση που απασχολεί τη δημοσιότητα, με τις οποίες καταφέρθηκε δημοσίως με αβάσιμους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των Εισαγγελικών λειτουργών, της Ανακρίτριας και του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, εκφεύγουν κατά πολύ των ορίων του υπερασπιστικού του δικαιώματος και των ακραίων ορίων της κριτικής.

 

Πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι. Ενέργειες σαν κι’ αυτές διαταράσσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού των λειτουργών της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να απομονώνονται πρωτίστως από τους ίδιους του Δικηγορικούς Συλλόγους.

 

Τέλος θεωρούμε ανεδαφική και λανθασμένη την προσέγγιση που γίνεται από δικηγόρους να αμφισβητούν το δικαστικό σθένος που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι με κριτήριο το Δικαστήριο στο οποίο υπηρετούν. Οι δικαστικοί λειτουργοί ξέρουν να επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα και αποφασίζουν κατά το νόμο και τη συνείδησή τους.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.grΠηγή άρθρου www.lifo.gr