Έλεγχος στο «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας – Ψάχνουν τις διαδρομές του χρήματος

Estimated read time 1 min read

Στο κυνήγι του θησαυρού της «Κιβωτού του κόσμου» οι αρχές που ερευνούν τις διαδρομές του χρήματος, διαδρομές πολλών εκατομμυρίων σε λογαριασμούς της ΜΚΟ, που διαθέτει 273 ακίνητα σε 12 πόλεις, στο πλαίσιο του έλεγχο για την οικονομική της διαχείριση.

Σήμερα ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτη, διέταξε τη διενέργεια ελέγχου για το πόθεν έσχες της Σταματίας Γεωργαντή, συζύγου του πατρός Αντώνιου Παπανικολάου. 

Ο έλεγχος του πόθεν έσχες κρίθηκε απαραίτητος, καθώς η πρεσβυτέρα λόγω της ιδιότητας της ως διαχειρίστριας της Κιβωτού ήταν υπόχρεη να υποβάλλει δήλωση πόθεν έσχες, με στόχο να διαπιστωθεί αν έχει δηλώσει όσα πράγματι διαθέτει και αν έχει αποκρύψει ακίνητα η άλλα περιουσιακά στοιχεία.
 
Παράλληλα, μέσω της δήλωσης της πρεσβυτέρας ελέγχεται έμμεσα και ο π. Αντώνιος, αφού η ίδια υποχρεούται από τον νόμο να δηλώσει πέραν των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και άμεσα συγγενικά της πρόσωπα πρώτου βαθμού.

Σημειώνεται ότι η Οικονομική Αστυνομία έκανε έλεγχο στα ακίνητα του ζευγαριού και εντόπισε 350.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι τους, ενώ διαθέτουν ποσό μεταξύ 250.000-300.000 στους τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς τους. 

Οι κινήσεις των λογαριασμών δείχνουν ότι 120.000 ευρώ προέρχονται από τη μισθοδοσία του πατρός Αντώνιου, από την οποία, όπως φαίνεται, δεν είχε εκταμιεύσει ούτε ευρώ τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author