Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής σεισμικού κινδύνου για τη Θήβα –Τι λέει στο Newsbomb ο Παπαδόπουλος – Newsbomb – Ειδησεις

Ανησυχία προκαλεί στους σεισμολόγους η παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας τους τελευταίους μήνες – Το πόρισμα των επιστημόνων μετά την αποψινή έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου θα διαβιβασθεί στην Πολιτική Προστασία – Τι λέει στο Newsbomb.gr, ο σεισμολόγος και μέλος της Επιτροπής, Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Έκτακτη συνεδρίαση για τις 21:30 της Τετάρτης, συγκάλεσε η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου. Ο λόγος ήταν ότι οι ειδικοί θέλησαν να αξιολογήσουν τα δεδομένα από τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή των Θηβών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο σεισμολόγος, και μέλος της Επιτροπής, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας απασχολεί τους επιστήμονες εδώ και καιρό.

«Η δραστηριότητα στη Θήβα είχε απασχολήσει τους ειδικούς και στις 21 Ιουλίου, μαζί με το Αρκαλοχώρι. Από τον Ιούλιο έως και τώρα στην περιοχή της Θήβας έχουν καταγραφεί πάνω από 1.700 δονήσεις», ανέφερε στο Newsbomb.gr ο κ. Παπαδόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Μετά την αποψινή ολοκλήρωση της συνεδρίασης στην οποία θα συμμετάσχουν 20 άτομα εκτός του κ. Τσελέντη, και αναλόγως του τι θα προκύψει θα διαβιβάσουμε το πόρισμα της επιτροπής στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που θα αποφασίσει αν θα πρέπει να ληφθούν και ποια μέτρα, αν θα ενεργοποιηθεί και πώς το σχέδιο Εγκέλαδος».

Δήμαρχος Θήβας στο Newsbomb.gr: Έχουμε λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα

Μπορεί το ρήγμα στο Αρκαλοχώρι να μην επηρεάζει αυτό της Θήβας αλλά η επιστημονική κοινότητα που παρακολουθεί τη σεισμική δραστηριότητα των δύο περιοχών, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός ισχυρού σεισμού και στη Θήβα.

Στο Newsbomb.gr μιλά ο δήμαρχος της Θήβας Γιώργος Αναστασίου ο οποίος τονίζει πως έχουν παρθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ενώ είναι εκείνος και το επιτελείο του σε συνεχή επαφή με την επιστημονική κοινότητα. Συγκεκριμένα λέει, «Έχουμε καθημερινά επαφή με το επιστημονικό επιτελείο του εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών. Έχουν γίνει αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα Δημόσια και Δημοτικά κτήρια. Οι πολίτες ενημερώνονται συνεχώς για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού. Ελπίζω και εύχομαι να μη συμβεί κάτι τέτοιο και να συνεχίσουμε να ζούμε στην κανονικότητα μας. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Κρήτη με αγωνία και εύχομαι οι πληγές που άνοιξε ο Εγκέλαδος να κλείσουν γρήγορα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Κρήτη: Εικόνες πανικού με πατέρα να αρπάζει μωρό από το καρότσι την ώρα του Εγκέλαδου

Τροχαίο στην Κατεχάκη: Σύγκρουση ΙΧ με μηχανάκι – Ουρές χιλιομέτρων

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς, Λάρισα – Ο νέος επιδημιολογικός χάρτηςΠηγή άρθρου www.newsbomb.gr