Έκτακτες ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά μετά από την έκρηξη κρουσμάτων

Σε έκτακτες ανακοινώσεις αναμένεται να προβεί σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, η οποία καταγράφει ρεκόρ στα νέα περιστατικά Covid-19 τα τελευταία 24ωρα έχει προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση και στους ειδικούς και ενδέχεται σε ορισμένες περιοχές της χώρας να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

Γι΄ αυτό τον λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πρόκειται να κάνει έκτακτες ανακοινώσεις σήμερα το απόγευμα.

Χαρδαλιάς: Επιθετική έξαρση του ιού στην Καστοριά – Κρίσιμη η κατάσταση

«Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου» τόνισε ο υφυπουργός για θέματα Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Καστοριά, με τον Περιφερειάρχη,τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους τη περιοχής .

Σε ερώτηση για το εάν η Καστοριά θα εισέλθει στην υγειονομική κατάσταση 4 όπως έγινε αντίστοιχα με την Κοζάνη τόνισε «ότι δεν θέλει ο ίδιος να προκαταλάβει την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή η οποία εξετάζει το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη» ωστόσο επισήμανε ότι «ανεξάρτητα εάν θα περάσει στην κατάσταση 4, τα επόμενα 24 ώρα είναι σημαντικά καθώς η έξαρση του ιού πρέπει να σταματήσει» .

Ανέφερε ότι «η Καστοριά έχει σήμερα 113 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη» αλλά αυτό που προβληματίζει τον ίδιο και τους επιδημιολόγους που παρακολουθούν την περιοχή είναι ότι «τα ενεργά κρούσματα συσχετίζονται με «κλάστερς» που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης». Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε την κατάσταση ως κρίσιμη, που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr