Έκκληση Τσίπρα στην κυβέρνηση να αλλάξει στάση έναντι του Κουφοντίνα

Έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει στάση έναντι του πολυϊσοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα απηύθυνε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, δεδομένης της σοβαρής επιδείνωσης της υγείας του καταδικασθέντος 11 φορές σε ισόβια.

Ο τέως πρωθυπουργός ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτήν την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί.»

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε στην ανάρτησή του ότι «η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν. Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται».

Νωρίτερα είχε τοποθετηθεί για τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σχόλια για την υπόθεση έκαναν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης να δηλώνει ότι «στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα, η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε στους δικούς της άστοχους χειρισμούς».

Το ΜέΡΑ 25 σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θεωρεί αυτονόητο, όπως αναφέρει, σε μια Δημοκρατία, «να μην υπάρξει νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας».

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr