Άρση lockdown: Οι προτεραιότητες και οι πιθανές ημερομηνίες

Προτεραιότητα στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και όχι στα σχολεία φαίνεται πως σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, το λιανεμπόριο θα αποτελεί την πρώτη δραστηριότητα που θα ανοίξει, πέρα από τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Η ίδια πηγή αναφέρει πως εφόσον τα υγειονομικά δεδομένα το επιτρέψουν, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο άνοιγμα του λιανεμπόριο στις 5 Απριλίου.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN υπάρχει προβληματισμός στους ειδικούς για τον τρόπο που θα ανοίξει το λιανεμπόριο, δηλαδή εάν θα ανοίξει αρχικά μόνο με click away με click inside ή θα ανοίξει απευθείας κανονικά με αποστολή SMS στον νέο αριθμό με 13032. Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 12 Απριλίου με SMS στον συγκεκριμένο κωδικό αλλά άνοιγμα με click away ήδη από τις 5 του μήνα.

 

Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 12 Απριλίου. Κρίσιμη ημέρα φαίνεται πως θα είναι η ερχόμενη Τετάρτη καθώς συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών, ενώ «κλειδί» για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων αποτελούν οι εισαγωγές και τα εξιτήρια.

 

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νόμο, κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πως είναι νωρίς ακόμη και για μια συζήτηση πάνω στο ζήτημα. Έτσι είναι αμφίβολο εάν τελικά θα μπορέσουν να γίνουν μετακινήσεις για τον εορτασμό του Πάσχα. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.grΠηγή άρθρου www.lifo.gr