Άνοιγμα στην Κίνα έκανε ο Ομπάμα

Άνοιγμα στην Κίνα έκανε ο Ομπάμα

Ο Μπαράκ Ομπάμα, διερευνά τις σχέσεις των ΗΠΑ με τις ασιατικές χώρες και κυρίως με την Κίνα.

 

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από τις συνομιλίες που είχε στο πλαίσιο του οικονομικού Φόρουμ Ασίας – Ειρηνικού στη Χονολουλού, επισκέφθηκε την Αυστραλία και μιλώντας στη βουλή είπε πως η παρουσία του αμερικανικού στρατού στην Ασία δεν κινδυνεύει να μειωθεί παρά τις περικοπές των ΗΠΑ σχετικά με την αμυντική πολιτική του.

Σχετικά με τη πρόθεση της Βόρειας Κορέας να διευρύνει το πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών όπλων, ο Ομπάμα δήλωσε πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι σύμμαχοι τους ανησυχούν ιδιαιτέρως, αλλά στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα δεν αλλάξει στάση, η Ουάσινγκτον θα «ενεργήσει αποφασιστικά».

Τέλος, ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε την πρόθεση των ΗΠΑ να συνεχίσουν τις προσπάθειες που θα οδηγήσουν στη δημιουργία σχέσεων συνεργασίας με την Κίνα και θα αμβλύνουν τις διαφορές των δύο χωρών κυρίως σε ότι αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να αντιληφθεί το Πεκίνο πόσο σημαντικό είναι οι ηγεσίες των χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο να σέβονται τους διεθνείς κανόνες για τα δικαιώματα του ανθρώπου, κάτι που σαφώς ισχύει και για τον κινεζικό λαό», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος ενώπιον της αυστραλιανής βουλής.

More From Author