«Φυλακή» για τους Ιρανούς που θα μεταβαίνουν στο Ισραήλ

Με ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 έτη κινδυνεύουν οι Ιρανοί που θα μεταβαίνουν στο Ισραήλ , σύμφωνα με ένα νέο νόμο που εγκρίθηκε σήμερα από το …

«Φυλακή» για τους Ιρανούς που θα μεταβαίνουν στο Ισραήλ

Με ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 έτη κινδυνεύουν οι Ιρανοί που θα μεταβαίνουν στο Ισραήλ , σύμφωνα με ένα νέο νόμο που εγκρίθηκε σήμερα από το ιρανικό κοινοβούλιο και ενισχύει σημαντικά την προηγούμενη νομοθεσία.

Σε κάθε Ιρανό που κρίνεται ένοχος για το λόγο αυτό θα επιβάλλεται επίσης κατάσχεση του διαβατηρίου του για διάστημα από 3 ως 5 χρόνια, διευκρίνισε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Συγκεκριμένα η  προηγούμενη νομοθεσία, η οποία δεν είχε αλλάξει από τη εποχή του Σάχη, προέβλεπε μόνο φυλάκιση 1 ως 3 μηνών για κάθε επίσκεψη σε χώρα η πρόσβαση στην οποία απαγορεύεται από τις αρχές.

Το διαβατήριο της Ισλαμικής Δημοκρατίας, το οποίο απαγορεύει ρητά την είσοδο των κατόχων του στην «κατεχόμενη Παλαιστίνη», δεν επιτρέπει την είσοδο στο Ισραήλ.

Ο νόμος ισχύει για όλους τους Ιρανούς, ακόμη και γι’ αυτούς που κατέχουν διαβατήριο άλλης χώρας που τους επιτρέπει να ταξιδεύουν στο Ισραήλ. Το Ιράν δεν αναγνωρίζει τη διπλή υπηκοότητα.

Το Ιράν εξακολουθεί να έχει μια μικρή εβραϊκή κοινότητα, η οποία υπολογίζεται σε 20.000 ως 25.000 πρόσωπα.

Σημειωτέον η Ισλαμική Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ και εδώ και 30 χρόνια καλεί για την καταστροφή του.