«Σφίγγα» για την εποπτεία ο Ράιχενμπαχ

Απέφυγε να απαντήσει ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημο

«Σφίγγα» για την εποπτεία ο Ράιχενμπαχ

Απέφυγε να απαντήσει ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, σχετικά την επιβολή μόνιμης εποπτείας στη χώρα μας.

Ο κ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος επισκέφθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε γενικόλογα στη Σύνοδο Κορυφής, ισχυριζόμενος πως στόχος του είναι να βοηθήσει τη χώρα.

Μετά τη συνάντησή του με τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρήστο Παπουτσή, υπογράμμισε ότι, στις προθέσεις του είναι να συνδράμει τις προσπάθειες της Ελλάδας για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.    

Ο κ. Ράιχενμπαχ ανέφερε, επίσης, πως δεν είναι στις προθέσεις του να βαθμολογήσει τους υπουργούς και το έργο τους.   

Από την πλευρά του ο κ. Παπουτσής υποστήριξε, πως δεν υπάρχει θέμα εποπτείας στην Ευρωζώνη, όπου κατά τον ίδιο το ένα κράτος βοηθάει το άλλο.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή άλλων πολιτικών εξελίξεων ο υπουργός επισήμανε, πως η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού ενάντια στην οικονομική και πολιτική διαπλοκή.