«Παίζει» και σενάριο πτώχευσης

του Κώστα Χαρδαβέλλα
Το μήνυμα που έφθασε τα ξημερώματα της Τρίτης στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, που είναι φορτωμένες με τα ελληνικά …

«Παίζει» και σενάριο πτώχευσης

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Το μήνυμα που έφθασε τα ξημερώματα της Τρίτης στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, που είναι φορτωμένες με τα ελληνικά -τοξικά πλέον- ομόλογα και στο διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, από τις Βρυξέλλες, ήταν ξεκάθαρο, ωμό και εκβιαστικό: μέχρι αύριο (Τετάρτη) το απόγευμα πρέπει να μας ενημερώσετε αν μετέχετε εθελοντικά στο κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 60%, ώστε να γλιτώσετε το 40% των ομολόγων που έχετε αλλά και την πληρωμή των CDS (ασφάλιστρα σε όσους έχουν ποντάρει στην πτώχευση της Ελλάδας).

Σε περίπτωση άρνησής σας να μετάσχετε εθελοντικά στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, κηρύσσουμε σε ανεξέλεγκτη πτώχευση την Ελλάδα, τα χάνετε όλα και πληρώνετε και κάποια τρισ. ευρώ στα ασφάλιστρα των κερδοσκόπων.

Εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδας είναι αυτές οι ώρες που «οι ελέφαντες συγκρούονται στις Βρυξέλλες» όπως είπε χαρακτηριστικά κάποια στιγμή στους συνεργάτες του ο κ. Βενιζέλος.

Η Ελλάδα, η τύχη της οποίας αποφασίζεται για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια, παραμένει στην άκρη και αναμένει τις αποφάσεις.

Παπανδρέου και Βενιζέλος είναι σε διαρκή τηλεφωνική επαφή με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο και της Εθνικής κ. Ταμβακάκη, χωρίς όμως να μπορούν να τους δώσουν επακριβή στοιχεία για την εξέλιξη των γεγονότων και το σκληρό πόκερ που παίζεται μεταξύ Κομισιόν, ΔΝΤ και κεντρικών ευρωπαϊκών τραπεζών, γιατί απλά Παπανδρέου και Βενιζέλος δεν μετέχουν στα κέντρα αποφάσεων και ελάχιστη ενημέρωση έχουν για τις μυστικές επαφές πολιτικών και οικονομικών παραγόντων στον σκληρό πυρήνα της Κομισιόν.

Το newsbomb παρακολουθεί συνεχώς τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της Κομισιόν, στις αίθουσες όπου γίνονται οι κρισιμότατες συσκέψεις για το μέλλον της χώρας και θα σας ενημερώσει από ώρα σε ώρα για τις δραματικές εξελίξεις που αφορούν τη ζωή μας.