FT: Ευρύ πακέτο διάσωσης για Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία

FT: Ευρύ πακέτο διάσωσης για Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία


Σύμφωνα με δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times, ένα νέο, ευρύ πακέτο διάσωσης που θα περιλαμβάνει πολλές χώρες (συμπεριλαμβανομένου ενός τροποποιημένου προγράμματος για την Ελλάδα, μιας δεύτερης διάσωσης για την Ισπανία και ενός πρώτου προγράμματος για την Κύπρο) ετοιμάζουν οι αρχές της ευρωζώνης.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα νέα μέτρα στήριξης για τις τρεις χώρες μπορεί να μπουν σε διαπραγμάτευση και να παρουσιαστούν στις εθνικές κυβερνήσεις ως πακέτο μέχρι το Νοέμβριο το αργότερα.


«Ένα κοινό πακέτο στόχο έχει να κάμψει τις αντιστάσεις για επιπλέον παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, ιδιαίτερα μεταξύ των Γερμανών βουλευτών, παρουσιάζοντας μια ευρεία λύση που θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική αλλαγή στην κρίση χρέους» τονίζει η εφημερίδα.


«Αρχικά, οι αποφάσεις ήταν προγραμματισμένο να ληφθούν τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ωστόσο, το Βερολίνο βάζει φρένο στο να κλείσει μια συμφωνία στην επόμενη σύνοδο στα μέσα Νοεμβρίου. Τα μέλη της τρόικας δεν θα έχουν ολοκληρώσει την έκθεσή τους για την Ελλάδα μέχρι την επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στις 8 Οκτωβρίου» καταλήγει το δημοσίευμα.?

πηγή άρθρου: NewsBomb.gr

You May Also Like

More From Author