Χίλαρι Κλίντον: Οι ΗΠΑ κατανοούν τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού

H υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κάλεσε την Ουκρανία και τη Γεωργία να διοργανώσουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και συζήτησε για την κρίση στην ευρωζώνη σε διάφορες συναντήσεις που είχε με ευρωπαίους ηγέτες.

Στο ετήσιο υπερατλαντικό δείπνο που παρατέθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε συναντήσεις την Τρίτη, με αρκετούς Ευρωπαίους ομολόγους της.  

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρη Αβραμόπουλο η συνομιλία επικεντρώθηκε στην ελληνική οικονομία. Η Κλίντον «εξέφρασε την κατανόηση των ΗΠΑ και την αναγνώριση των μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού, ο οποίος προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για τη διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη», είπε
Αμερικανός αξιωματούχος.

«Έχουμε δηλώσει πολύ σαφώς ότι μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η επιτυχία της ευρωπαϊκής οικονομίας και της ευρωζώνης. Οι πρόσφατες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία και την Ιταλία “μας έστειλαν σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή αντιμετώπιση στην Ευρώπη της διαχείρισης του προβλήματος», υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Όσον αφορά την Ουκρανία και τη Γεωργία, ο αξιωματούχος τόνισε πως «ο ρόλος της Ουκρανίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη. Έχουμε πει με μεγάλη σαφήνεια πόσο λυπούμαστε που θεωρούμε ότι ασκούνται επιλεκτικές δικαστικές διώξεις, συμπεριλαμβανομένης της φυλάκισης της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμόσενκο», επισήμανε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά για τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών στις 28 Οκτωβρίου και ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε κατά της συναντήσεις που είχε η Χίλαρι Κλίντον με την επικεφαλής της
ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον.  

«Η σχέση μας με την Ουκρανία θα σημειώσει πρόοδο μόνο όταν δούμε να σταματούν οι επιλεκτικές δικαστικές διώξεις».  

Πηγή άρθρου: ΤΟ ΒΗΜΑ

You May Also Like

More From Author