Πού διαφώνησαν Ε.Ε. και ΔΝΤ στο ελληνικό ζήτημα

Στις διαφωνίες που υπάρχουν τόσο εντός της ευρωζώνης όσο και μεταξύ της ευρωζώνης και του ΔΝΤ αποδίδεται η μη επίτευξη συμφωνίας για το χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα τα επόμενα χρόνια.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο αξιωματούχους, αν και οι υπουργοί Οικονομικών υποστήριξαν ότι υπήρχαν μόνο «τεχνικές» διαφορές στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, ωστόσο καταγράφηκε έλλειψη συμφωνίας σε ορισμένα βασικά ζητήματα.

Όπως για παράδειγμα, στο κατά πόσο ο επίσημος τομέας θα πρέπει να δεσμευτεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας έως το 2014 ή αν θα πρέπει να βρεθούν τα χρήματα για να καλυφθεί το κενό έως και το 2015.

Επίσης, παρέμειναν διχασμένοι για το εάν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να δεχθούν ένα «κούρεμα» στα διμερή δάνεια των 53 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Όπως επισημάνθηκε το Eurogroup βρέθηκε κοντά σε συμφωνία για κάποια θέματα, όπως η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα με βάση το πρώτο πακέτο διάσωσης, για το σχήμα επαναγοράς του χρέους αλλά και για τα κέρδη που καταγράφει η ΕΚΤ από τη συμμετοχή της σε ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Πηγή άρθρου: NewsBeast.gr

You May Also Like

More From Author