Μ. Σαρρής: Πολιτική και οικονομική καταστροφή χωρίς το ευρώ

Με Ολγα Κεφαλογιάννη και Ευρ. Στυλιανίδη συναντήθηκε ο ΡεχάγκελΣτο πλαίσιο της βελτίωσης των ελληνογερμανικών σχέσεωνΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  26/03/2013 08:25 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  26/03/2013 16:53Με Ολγα Κεφαλογιάννη και Ευρ. Στυλιανίδη συναντήθηκε ο ΡεχάγκελΗ υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη (κέντρο) υποδέχεται τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας Χανς Φούχτελ (αριστερά) και τον πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδος Ότο Ρεχάγκελ (δεξιά) στο γραφείο της στο υπουργείο, Αθήνα, Τρίτη 26 Μαρτίου 2013Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Yπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε την Τρίτη ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος ξεκίνησε με αυτόν τον τρόπο την τριήμερη σειρά επαφών, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Χανς Φούχτελ, στην Αθήνα. 

Το πρόγραμμα για τον άλλοτε ομοσπονδιακό τεχνικό, που έχει αναλάβει την αποστολή να βελτιώσει τις ελληνογερμανικές σχέσεις και την αντίληψη του ενός λαού για τον άλλο, περιλάμβανε το μεσημέρι της Τρίτης συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο γραφείο της, αλλά και με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο Γερμανός «αρχιτέκτονας» του θριάμβου του 2004 έχοντας την ιδιότητα του επίτιμου πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα θα έχει και άλλες συναντήσεις στις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι δεν υποδέχτηκαν όλοι τον «Όθωνα» με θετικό τρόπο. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, με δήλωσή του μίλησε για κίνδυνο να χαλάσει ο Ότο Ρεχάγκελ το όνομα που έχει φτιάξει στην Ελλάδα:

«Ο κ. Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος γνώρισε ημέρες δόξας στην πατρίδα μας ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι ως επίτιμος πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα μετατρέπεται πλέον σε όργανο της αντικοινωνικής μνημονιακής πολιτικής της Μέρκελ και του Φούχτελ, διακινδυνεύοντας έτσι να δεχτεί κόκκινη κάρτα από τα εκατομμύρια φτωχοποιημένους Έλληνες φιλάθλους που τόσο πολύ τον αγάπησαν», τόνισε.

Ο Ότο Ρεχάγκελ βρίσκεται από την Δευτέρα στην Ελλάδα στο πλαίσιο της βελτίωσης των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Ο Ρεχάγκελ θα παραχωρήσει μέχρι την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου, ενώ θα παραστεί και σε διάφορες εκδηλώσεις υπέρ της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας, που αποδέχθηκε την πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης να αναλάβει επίτιμος πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα, έφτασε το απόγευμα της Κυριακής στο «Ελ. Βενιζέλος» ως μέλος αντιπροσωπείας, της οποίας ηγείται ο ομοσπονδιακός υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Γερμανία και ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να πέσει».

«Δέχθηκα με ευχαρίστηση την πρόταση των Μέρκελ και Φούχτελ. Εγώ και ο συνεργάτης μου (σ.σ. Γιάννης Τοπαλίδης) ήμασταν εννέα χρόνια στην Αθήνα και ζήσαμε τόσες επιτυχίες. Κι όταν έχεις την τύχη να ζεις εννέα χρόνια σε αυτή την πόλη, την βάζεις στην καρδιά σου. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, χαίρομαι που θα παίξουμε ποδόσφαιρο και θέλω να σας πω πως πρέπει να υπάρχει πάντα η ελληνογερμανική φιλία.

»Όλοι οι έξυπνοι και λογικοί άνθρωποι μπορούν να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν λύσεις. Κι όταν κάποιος σου ζητά να βοηθήσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες πρέπει να το κάνεις. Υπάρχουν προβλήματα, αυτό είναι αλήθεια, όμως οι Έλληνες να είναι σίγουροι πως η Γερμανία δεν θα αφήσει την Ελλάδα να πέσει. Η Γερμανία και ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να πέσει» δήλωσε αμέσως μετά την άφιξή του.

Πηγή άρθρου: ΤΟ ΒΗΜΑ

You May Also Like

More From Author