Ενημέρωση του Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα

Για την πορεία υλοποίησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας ενημέρωσε τους ομολόγους του στην Κοπεγχάγη ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Το Eurogroup εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του προγράμματος και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ολοκλήρωση των αξόνων του προγράμματος, που αφορούν στους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, πριν το κλείσιμο της Βουλής για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών.

Στη συνεδρίαση του Eurogroup έγινε επίσης, ειδικότερη συζήτηση για την εξέλιξη του PSI. Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πορεία του και την περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής των κατόχων ομολόγων ξένου δικαίου.

Στο πλαίσιο αυτό οι ευρωπαίοι εταίροι εμφανίσθηκαν να ενεργοποιούνται περισσότερο προς την κατεύθυνση ενθάρρυνσης και προτροπής των ομολογιούχων για περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής, παρά την μέχρι τώρα θετική και πέραν των προσδοκιών ανταπόκριση των ομολογιούχων.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η δήλωση του προέδρου του Eurogroup, κ. Γιούνκερ, ο οποίος παρότρυνε την περαιτέρω ανταπόκριση των ομολογιούχων, τονίζοντας, πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει καλύτερη προσφορά από την παρούσα.

Τέλος, στη σημερινή συνάντηση επιτεύχθηκε συμφωνία για την ενίσχυση της χρηματοδοτικής ικανότητας των μηχανισμών στήριξης της Ευρωζώνης, πέραν των ορίων που είχαν συμφωνηθεί από την Σύνοδο Κορυφής.

Πηγή άρθρου: NewsBeast.gr

You May Also Like

More From Author