Αποκλεισμός της Τράπεζας της Ελλάδας στην Πάτρα

Σε αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος στην Πάτρα, θα προχωρήσουν οι επιστημονικοί σύλλογοι της πόλης από τις 11:00 σήμερα μέχρι τις 12:00. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης απέναντι στις πολιτικές του Μνημονίου, στις οποίες πρωταγωνιστούν οι επιστημονικοί φορείς της χώρας.

Συγκεκριμένα στον αποκλεισμό συμμετέχουν το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών και τον Ιατρικό Σύλλογο, σύμφωνα με το thebest.gr.

Με αυτήν την κινητοποίηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών:

«Αναδεικνύουμε την αντίδραση των Μηχανικών στην καταλήστευση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ από την Κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία φτωχοποιεί το πιο εύρωστο Ταμείο Ασφάλισης της Χώρας και οδηγεί στην κατάλυση του συνταγματικά κατοχυρωμένου, δικαιώματος της κοινωνικής ασφάλισης.

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην άδικη, παράλογη και εξοντωτική αύξηση των εισφορών των Μηχανικών.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους Επιστημονικούς Φορείς και την Κοινωνία στον αγώνα ενάντια στην πολιτική των μονόδρομων της ύφεσης, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας .

Οι Επιστημονικοί Φορείς σε συντονισμό με τους Κοινωνικούς Φορείς στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης στην Τρόικα και στους “υπαλλήλους” της.

Όλοι μαζί, στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και ανάτασης σε μία κοινωνία που καθημερινά τρομοκρατείται με την επιβολή διλημμάτων που ως στόχο έχουν την κοινωνική απονεύρωση.

Η κρίση δεν θα ξεπεραστεί με την ισοπέδωση των Μηχανικών και των Επιστημόνων

Η κρίση δεν θα ξεπεραστεί με την απορρύθμιση και την ισοπέδωση της μισθωτής εργασίας

Η κρίση δεν θα ξεπεραστεί με συσσώρευση πλούτου, προστασία των κλειστών αγορών και των τραπεζών

Η ανταγωνιστικότητα, η ανάπτυξη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η συνοχή δεν μπορούν να επιτευχθούν με τους Μηχανικούς και τους Επιστήμονες ταπεινωμένους και οπωσδήποτε όχι με την αντιμετώπιση της επιστημονικής εργασίας ως εμπόρευμα».

Πηγή άρθρου: NewsBeast.gr

You May Also Like

More From Author