Ανεβάζει στροφές η κυβέρνηση

Άμεσες αποκρατικοποιήσεις με τον κατάλογο να βρίσκεται ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού, ετοιμάζει η κυβέρνηση η οποία φιλοδοξεί να κάνει τις πρώτες ανακοινώσεις στο μεγάλο μέτωπο «περιορισμού του κράτους» την ερχόμενη εβδομάδα και πριν την έλευση της τρόικα το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου.

Οι πρώτες ανακοινώσεις θα αφορούν λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς και μείωση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης με στόχο να πειστούν οι Βρυξέλλες ότι η νέα κυβέρνηση προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Οι κ. Στουρνάρας και Χατζηδάκης που θα αναλάβουν το μεγάλο βάρος της νέας προσπάθειας βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία ενώ η συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την επιστροφή τους από τις Βρυξέλλες δεν θα αφορά την ενημέρωση για την σύνοδο -άλλωστε ο πρωθυπουργός ενημερωνόταν συνεχώς- αλλά την κατάρτιση και άμεση υλοποίηση των πρώτων μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών.

Ας σημειωθεί ότι ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην σύνοδο του ΕΛΚ τόνισε την βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσουν άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της αλλά παράλληλα είναι άμεση η ανάγκη τροποποιήσεων σε όρους της δανειακής σύμβασης προκειμένου να κινηθεί η μηχανή της οικονομίας.

Πηγή άρθρου: NewsBeast.gr

You May Also Like

More From Author